Followers

Thursday, December 29, 2011

part 1o kekalahan yang tidak diduga...

            ok siape akan sangke bahawe team red warriors akan kalah pada perlawanan semalam ...ape-ape pon first and foremost eyra nak mintak maaf ler banyak-banyak coz da lme kan eyra tak update blog pasal bola sepak tempatan kiter...actually bukan ape eyra bizi jugak kadang-kadang...n penat jugak jari jemari nie nak mnaip blog bebanyak,,,,#mklom lar jari mahal n berharge#@gelak smbil tutop mulot krane sopan@....


          perlawanan semalam mnyaksikan perlawanan antre pasukan PERSEBAYA FC menentang KELANTAN FA....korang da tengok belum niew??har mesti ade yang terlepas nak tengok kan??tapi tak pe lar...segalenyer disini akan cube eyra sampaikan dri semase ke semase...


perlawanan semalam amat mngecewakan tapi terselit juge perasaan bngge terhadap pasukan kelantan...pasukan kelantan telah menurunkan pasukan yang amat hebat dan dengan hadirnye khairul fahmi che mat sebagai pnjaga gol pade malam itu,,,sepanjang perlawanan kelantan teru-terusan dibolosi pintu gol nyer lebih-lebih lagi di separoh mase kedue...apakah punce daripde kebolosan ini??ekoran daripade  sepanjang perlwanan mnyaksikan bahawe bukan brpunce daripde pnjaga gol kfcm tetapi keadaan padang di stadium gelora bung tamo yang sedikit teruk....(pendapat sye aje)....



p/s:nak twu kelantan fa vs persebaya fc sebanyak 2-3...ni lar eyra kte kputusan yg mbnggekan walau tewas pade pihak lawann....


pintu gol kelantan terus diasah selepas keluarnye pmain kelantan iaitu PIA....kelincahan pemain persebaya iaitu ANDIK VERMANSYAH amat merisaukan semua pemain selepas jaringannyer yang hebat dapat menewaskan pnjaga gol kbanggan kter,KHAIRUL FAHMI CHE MAT....seawal minit perlawanan bermula dan minit ke 70 sewaktu gol yang ketiga....gol kedua dijaringkan oleh pemain import persebaya,dutra....


manakala jaringan gol kelantan kedue-duenye disudahkan dengan tendangan nurshahrul idlan talaha hasil hntaran bola daripade pemain import kelantan ,ghaddar...


           walaubagaimanapun sudah nasib TRW tidak mampu untuk menandingi pasukan lawan...piala unity cup akhirnye diserahkan kepada persebaya fc dengan hati yang trbuke.....tapi ingatlah ,,,suatu kekalahan tidak bererti kite kalah selamanya...sebagai rakyat malaysia kita harus sentiasa memberikan sokongan padu terhadap pemain malaysia agar sukan negara kita akan mnjadi terkenal dan maju satu hari nanti....same2 kiter mndoakan kjayaan mereka.....


p/s:sebelum eyra tamatkan blog kali ini....disini eyra senaraikan pemain terbaik menurut pandangan eyra ,,,



                    PERSEBAYA FC

   1.ANDIK VERMANSYAH..
   2.DUTRA(PEMAIN IMPORT)



                    KELANTAN FA
    1.NURSHAHRUL IDLAN TALAHA.
    2.GHADDAR(PEMAIN IMPORT).
    3.KHAIRUL FAHMI CHE MAT(PENJAGA GOL).
    4.DAUDSU..


P/S:SEKIAN SAHAJA BLOG UNTUK KALI INI....TAPI NANTIKAN BLOG YANG SETERUSNYE YE!!MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA....SALAMMM....................

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

There was an error in this gadget

just 4 hoore2

There was an error in this gadget