Followers

Thursday, December 15, 2011

jatuh dan bangun

                                 inilah keputusan yang aku janji kat korang nak kongsikan....buat pengetahuan smue pmbace blogger ,skuad harimau muda A telah tewas di tangan central coast mariners 1-0....menurut jurulatih ong kim swee ,beliau telah menurunkan pemain utama berbanding perlawanan semalam yang hanya menurunkan pemain2 yang jarang diturunkan sebelum ini....khabarnya mengatakan pihak lawan telah menurunkan pemain utama mereka pada perlawanan kali ini ...ekoran daripada perlawanan sydney fc yang hnya menurunkan pemain simpanan mereka....onh kim swee tidak mempedulikan tentang siapa pemain yang diturunkan asalkan ianya dapat membantu skuad negara menguji ketahanan mentaliti dan fizikal mereka seterusnya bagi mnghadapi persediaan pusingan kedua kelayakan olimpik 2012 di london nanti..




                                  rasanya semua orang dah mengenali pemain yang pernah mnyertai negeri sembilan ini kan...pemain ini diberi pujian oleh jurulatih pasukan lawan...biarpun tewas di tangan pasukan lawan,namun aksi dan kelincahan fakri saarani amat membnggakan ekoran daripada perlawanan semalam...



                                 ini pula merupakan antara kesebelasan utama yang diturunkan oleh kim swee mngikut prestasi perlawanan sebelum ini...antaranya ialah pnjaga gawang terbaik ,khairul fahmi che mat,mahali jasuli.muslim ahmad,fadhli shas,zubir azmi,wan zack haikal,thamil arasu ,fandi othman,k .gurusamy,izzaq faris ramlan dan mohd hazwan bakri....



                          kekalahan mereka bukanlah suatu kekalahan yang kekal selamanya ...segala yg berlaku dan kejayaan yang cemerlang bermula daripada jatuh dan bangun bersama2 untuk memperbaiki semangat dan mental serta fizikal yang mantap untuk meraih kejayaan yang amat cemerlang seantaro dunia..dan asia ..



                                     harapan saya ialah semoga skuad negara mampu menandingi pasukan lawan dengan semangat yang tidak pernah luntur dan semangat berpasukan yang kental supaya nama malaysia menjadi sebutan oleh negara luar...bersama2 lah kita mendoakan kejayaan mereka bukannya hnya memburukkan lagi nama2 pemain negara dengan tuduhan yang tidak berasas tanpa bukti yang kukuh...tetapi hnya untuk mnjatuhkan nama baik pemain serta jurulatih skuad negara yang mbantu mngharumkan nama negara...perlawanan mnentang newcastle jets akan mnyusul nanyi pada 19 disember nanti...so nantikan blog yang seterusnya  untuk mngetahui perkembangan terkini keputusan dan laporan terkini...tungguuu......

                             ~THE END PART 2~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

There was an error in this gadget

just 4 hoore2

There was an error in this gadget