Followers

Friday, December 30, 2011

TERHARUNYERRR...............SWEET SESANGAT

             TENTANG???


   Assalamualaikun dan salam 1 malaysia kepade all blogger,,,,walaupun malam niew rase mate cam nak rabak tapi etra kuatkan jari dan mate niew untuk tulis blog malam niew....so law ade prasan ejaan pelik >senang crite ejaan salah lar,,,,harap tolong maafkan eyra okey....


 ya allah serius tadi eyra dan my sis tengok tentang dhia terharu gile r...rse sweet sangat tengok pengorbanan seorang wanita dan isteri yang setabah dhia....tulah dikatekan setiap kebenaran pasti akan terbongkar jua suatu ari nanti,,,,...setiap kehidupan yang berliku sepanjang hidup pasti juge akan mngecapi kebahagiaan yang amat bernilai...


mesti korangg da tengok cter tentang dhia kan tadi??ending dyer memang mantop..eyra memang tersentuh sangat bile tengok cinte yang trlalu kukoh dan tidak boley dipisahkan sehingga cinte mereka dengan kematian bersame....law lar eyra dapat suami yang macam tuhhh....at least dapat seorang insan yang dapat mnyayangi eyra cam tu....eyra jugak nak lar jadi setabah  hati dhia dan setenang die .....mampu ke aq jadi insan seperti tu...............................


tapi y ?ending dyer tak de balasan terhadap mak zikir....kan tapi aku bukan director so eyra cme mnyuarekn pndapat jewww.............


p/s:aqu nak jadi macam dhia...........ok lar  da dulu untuk entri kali ini..........

Thursday, December 29, 2011

part 1o kekalahan yang tidak diduga...

            ok siape akan sangke bahawe team red warriors akan kalah pada perlawanan semalam ...ape-ape pon first and foremost eyra nak mintak maaf ler banyak-banyak coz da lme kan eyra tak update blog pasal bola sepak tempatan kiter...actually bukan ape eyra bizi jugak kadang-kadang...n penat jugak jari jemari nie nak mnaip blog bebanyak,,,,#mklom lar jari mahal n berharge#@gelak smbil tutop mulot krane sopan@....


          perlawanan semalam mnyaksikan perlawanan antre pasukan PERSEBAYA FC menentang KELANTAN FA....korang da tengok belum niew??har mesti ade yang terlepas nak tengok kan??tapi tak pe lar...segalenyer disini akan cube eyra sampaikan dri semase ke semase...


perlawanan semalam amat mngecewakan tapi terselit juge perasaan bngge terhadap pasukan kelantan...pasukan kelantan telah menurunkan pasukan yang amat hebat dan dengan hadirnye khairul fahmi che mat sebagai pnjaga gol pade malam itu,,,sepanjang perlawanan kelantan teru-terusan dibolosi pintu gol nyer lebih-lebih lagi di separoh mase kedue...apakah punce daripde kebolosan ini??ekoran daripade  sepanjang perlwanan mnyaksikan bahawe bukan brpunce daripde pnjaga gol kfcm tetapi keadaan padang di stadium gelora bung tamo yang sedikit teruk....(pendapat sye aje)....



p/s:nak twu kelantan fa vs persebaya fc sebanyak 2-3...ni lar eyra kte kputusan yg mbnggekan walau tewas pade pihak lawann....


pintu gol kelantan terus diasah selepas keluarnye pmain kelantan iaitu PIA....kelincahan pemain persebaya iaitu ANDIK VERMANSYAH amat merisaukan semua pemain selepas jaringannyer yang hebat dapat menewaskan pnjaga gol kbanggan kter,KHAIRUL FAHMI CHE MAT....seawal minit perlawanan bermula dan minit ke 70 sewaktu gol yang ketiga....gol kedua dijaringkan oleh pemain import persebaya,dutra....


manakala jaringan gol kelantan kedue-duenye disudahkan dengan tendangan nurshahrul idlan talaha hasil hntaran bola daripade pemain import kelantan ,ghaddar...


           walaubagaimanapun sudah nasib TRW tidak mampu untuk menandingi pasukan lawan...piala unity cup akhirnye diserahkan kepada persebaya fc dengan hati yang trbuke.....tapi ingatlah ,,,suatu kekalahan tidak bererti kite kalah selamanya...sebagai rakyat malaysia kita harus sentiasa memberikan sokongan padu terhadap pemain malaysia agar sukan negara kita akan mnjadi terkenal dan maju satu hari nanti....same2 kiter mndoakan kjayaan mereka.....


p/s:sebelum eyra tamatkan blog kali ini....disini eyra senaraikan pemain terbaik menurut pandangan eyra ,,,



                    PERSEBAYA FC

   1.ANDIK VERMANSYAH..
   2.DUTRA(PEMAIN IMPORT)



                    KELANTAN FA
    1.NURSHAHRUL IDLAN TALAHA.
    2.GHADDAR(PEMAIN IMPORT).
    3.KHAIRUL FAHMI CHE MAT(PENJAGA GOL).
    4.DAUDSU..


P/S:SEKIAN SAHAJA BLOG UNTUK KALI INI....TAPI NANTIKAN BLOG YANG SETERUSNYE YE!!MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA....SALAMMM....................

Tuesday, December 27, 2011

fED UP....TENGOK MOVIE HINDUSTAN

                 SAlam 1 malaysia kepada semua blogger-blogger dan pmbaca blogger.....nama tajok entri pon da pelik kan ,,,,hu2 tapi benar,,,nak tahu knapa eyra fed up??


             actually ,,, bukan fed up pasal crite hindustan niew,,,hmmmmmmmmmmmm.....time eyra ada mood nak tengok criter hindustan ade pulaq masalah,,,,coz tersekat-sekat ....tuh yang sebenarnyer fed up tu,...maybe masalah internet niew kot yg bagos n laju sangat(bagos apenyer...huh)...

  boring lar law nak tengok mcm niew....sep baek eyra nie ade ksbaran dlm diriii,,(ceeehhhh,,,,cm ustazah pilihan laq)....law la korang ade kat tempat eyra msti korang rase mcm ane eyra rse kn??wssssssss3 tol lar.....ha3.........

ape pon eyra tga tengok lg nie even internet slow motion tp teringin pnyer pasal nk tengok,,redah jew lar(teringin cm org hamil pule)..ha3...law nk twu crite yg aq tengah tgok tjok dyer  hum to mohabbat karega....

msti bler twu tjok cter ue msti korang kate tuhhh cter lame kn??tapi nak wat cm ane criter ue memang besttt derrrrr....memey best abesss,,,,,,,,,,,,,

p/s ;eyra update blog pon semntare nk tgu internet move laju siket drpada tak uat pape kannnn???




ok lar pape pon eyra nk sambong tgok okkkk??....ntikan update yang seterusnyer ok blogger,,

Sunday, December 25, 2011

HARI PERKAHWINAN???

          SAlam kepada semua pembaca blogger eyra.....bila korang bace tjok entri kali nie ,mesti korang rase eyra yang melangsungkan perkahwinan kan??ha3(ketawe trbahak-bahak)....actually bukan eyra lar yang kawen ,tapi jeng3 jiran eyra yang kawen,wanie ,....lame lagi lar eyra nak kawen baru nak masok umo 18 tahun....still japh lagi perjalanan eyra nak menmpoh alam perkahwinan niew....



   wedding nie sebenarnye berlangsung arini ....semue fmly eyra sibuk menolong jiran eyra tuhhh.....tapi eyra lai ar terlebih rajin(bercakap sambil berlagak padahal tga sibuk tulis blog jew an)........my sis sibok nak pergi nan mber dyer majlis ue,,,,ish3 law aku lar baek dok uma berblogging lagi bagos....(ckap dalam hati n dahi berkerut la sangat)....



   first and foremost ,eyra nak mintak maaf sangat law entri kali ini ,eyra cter pasal wedding orang ....mungken ade yang boring n kurang suke pasal entri kali ini tapi mesti ada yang suke an ,,,maklomlah eyra kan memang suke bercerita pasal orang lainn....saje nak jadikan blog nie lebih hangat  n cool  derr....ade baiknyer jugak eyra cter pasal orang lain niew tp bukan nak mengata tapi saje jew nak berkongsi sebab ianya ada bersangkut paut dengan eyra jgk an??


   sambutan kali ini memang lah meriah lar jugak...(teka jew coz x pergi tp cm wt-wt pegi la laq kan??)tp diri aq A.A.K??hmmmm....family semue pergi jmpotan kahwen aq x pergi tapi makan nak la pulaq ...he39senyum nakal).....tu pon my father yang amek kan law tidak jangan harap aq nak makan....


       biasenye aq masak arini tapi disebabkan oleh da semangat sangat nak berblogging tak jadi lar nak masok arini,,,,kawe arini ade pnyakit malas laq...aq sendiri pon tak tahu,,,,,,larrr....


   penat-penat aku arini pon da panjang jugak aku tulis blog untuk entri kali niew...naik lenguh jugak jari jemari aku nii tulis blog yang best sangat niew(best kew?ha3))....

ok lar rasenyer da ckop entri kali nie yang dah aku omelkan ....aq akan update blog aku sebanyak yang mungken lepas nieeeee.....nantikan blog yang seterusnya ...ok.......salaaaaammmmmmmmmmm......

Saturday, December 24, 2011

RED WARRIORS SERI

                       PART 9


OK ,,,FIRST eyra nak mnyampaikan rasa tak puas hati aku nie dekat entri kali niew....korang mesti ingat lagi kan pasal perlawanan yang berlangsung semalam??mesti ada yang marah mcam eyra coz tak puas hati kelantan seri dengan persebaya fc kn,,



mesti bila korang tengok perlawanan semalam ,korang marah dekat team red warriors kn cos korang anggap dorang semua main kasar kat pasukan lawan,tapi korang pernah terfikir(jadi open minded siket)....yang bila main bola apa segala semua akan naik jew,,,contohnya tangan n kaki lar,,,,coz tak ada benda yang boleh halang kalau dah nak jadi juga kan....



bila nak ingat balik kan,,,korang semua ingat tak pasukan malaysia pernah naik kereta kebal disebabkab rakyat indonesia yang melayan rakyat mlaysia kurang baik...kenapa masa dorang buat kat negara kita,kita tak sampai mnghina pasukan INDONESIA??tp bila kita yang buat ,cepat betol korang menghukum....korang patut tahu setiap perlawanan ,perkara sebegitu memang dah menjadi adat....




 tak dinafikan memang ada kekasaran yang berlaku,tapi itu lumrah dalam bola sepak...tapi walaubagaimanapun dengan adanya kontroversi seperti ini haruslah TRW belajar daripada kesilapan dan cuba memperbaiki diri dari demasa ke semasa....setiap manusia pernah melakukan kekhilafan tapi tidak bermakna kita harus terus mnghukum mereka,,,coz setiap insan harus diberi peluang yang baik bagi meningkatkan mutu dan wadah sukan di negara kita malaysia....


Friday, December 23, 2011

pART 8

                     ~   HARI YANG AMAT MEMALUKAN~



              tanggal 21 hb amat bermakna dan memalukan bagi eyra,,,,nk tawu kew??(nada berlagak sambil mengangkat kening yang tak berapa cantik nie),,,,law nk tawu tengok bawah..........ha3...(senyum nakal)...









              har macam mana jumpe takkk??ha3 tak larinyer entry niew,,,bukan ada kaki pun...ok larh mse tanggal 21disember niew ,kat rumah kawan eyra katanya ada tahlil arwah...pas tuuhhh dengan perasaan prihatin niew la kan(laaa,,,prihatin kew??hu3)eyra pon terus lar bersiap-siap nak pergi tahlil rumah bestfrenz aku ataw namanya rabia...eyra pon pegi lar bersiap lepas eyra tengok nada cinta at astro ria,eyra mandi lar kan sebab takot terlambat...



          lepas mandi,eyra pun berdandan(macam orang nak kahwin la katakan),,,eyra pakai tudung n pakai baju kurung warna oren yang telah dijnjikan dengan rakan eyra,fatima,ataw nama manjenyer...,zahra...seperti biasa eyra pun ambil wuduk sekali. untuk memudahkan nanti apabila dah sampai rumah kawan eyra tuhhh.....



         eyra pun telefon rabia,n eyra tnye kat dia samaada pukul berapa tahlil bermula ,,,perbualan antara eyra dan rabia:


p/s:salam,rabia rumah rabia start tahlil pukul berapa eak??


rabia:arini takde tahlil larh eyra coz petang tadi dah ada....



eyra:har takde,,,,???eyra pon kate ok takpe eyra nak tnye jew...(but dalam hati eyra betape tebalnyer muke aq kn)...




       n then eyra pun dengan pantasnyer call tima,,,,kwn aq tp eyra da tepon tk diangkat-angkat pun...dengan hati yang berbaurkn cemas dan resah...aq pon ajaq my sis ,eyna pergi ke rumah fatima cos nk cakap kat dyer x jadik.....ni lah perbualan aq dengan fatima di rumah dyer:



p/s:eyra:tima ari nie tak jadi lar tahlil....smbil ktwe besar...ha3..


tima :ape???ha3(sambil ktawe besar)ko bio btol...

eyra:btol lar....

tima:ha3 siau r ko.....




   then the solution is...eyra pun decide nk jalan-jalan je at nusantara....so start dripade mce ue aq pon jadi lar muslimah keejjjaaapppp..........






            THE END PART 8

MAMPUKAH RED WARRIORS MENANG???PART6

                           RED WARRIORS????



         ok...mesti korang tertanya-tanya apa dia red warriors ni kan...tp itu untuk pembaca yang kurang minat terhadap sukan jeee......sebenarnya red warriors ini adalah pasukan kelantannn,,,,TRW niew  merupakan gelaran bagi pasukan kelantan ...



      entri kali ini nak citer lah siket pasal perlawanan yang akan berlansung pada malam ini antara pasukan kelantan vs persebaya fc....nak cter kat korang pon tak banyak sangat pasal eyra pon belum tengok lagi perlawanan tuuuhhhhh...harap lepas korang baca cepat-cepat lar korang tunggu kat depan tv kew or kedai mamak coz perlawanan hari ini secara langsung kat asro arena 801 jam 9.00 malam nnti....




   issshhhhh....x sabar ye nak tunggu perlawanan kali ini(over macam aq yang lawan)....yg x sabarnyer sebab nak tgok idola eyra lar iaitu khairul fahmi che mat....khabarnya pnjaga gol mereka sudah tentu larh KFCM......tengok taw jangan tak tengokkkk....




            keputusan perlawanan akn eyra umumkan kat korang k,,,,tapi kena tunggu larh sampai eyra update blogggg...yang pastinya eyra tak akan buat korang tertunggu-tunggu ,,,paling lama pon setahun jew,,,hahahahah)(senyum sinis)....



            har kalaw nak tahu sangat keputusannyer nantikan lar part 7 nanti nyer,,,,,segala maklumat akan dipaparkan oleh eyra nantiiii,,,,so nak tak nak tgu je larrr,,,,





                  ~the END PART 6~

SEMANGATNYER!!!SAMBUNGAN PART 4

                      OK LAR  buat pembaca blogger untuk entri kali ini yg bertajuk  semangatnye???ap tuj eak...ok larh wt pengetahuan korang smue aq baru jew tahu yang idola blogger aku elia si jejari runcing telah pun jadi top 4 blog bebbb....hebatkn??



                     sebenarnye aq nak sangat jadi macam si elia ni coz blog dyer memang best ,,,x kire lar sama ada crite pasal dia ataupun pasal kedai 1 malaysia pon kn tapi memang teruja sangat bler tgok blog dyer



                     yg penting sekarang ni,boley kew aq jd mcm dyer eakkk??ckgu pna ckp x ada yang mustahil dalam dunia ni asalkan kite bersungguh-sungguh nk achieve target kite tuhhh(cakap sambil berlagak macam profesional lar sangat)...




                   baru2 nie aq dapt tawu masa bace blog elia jejari runcing yang kak elia dapat 3 juta ...bnyak beb ...padahal baru tulis blog jew da money income...dasyat2....walaupapepon yg kak elia buat ,tahniah sangat-sangat coz kak elia dapat cite-cite dyer nak masuk kat top 10....




                mulai daripada hari ini ,saat ini,n detik ini aq pun nak jugak dapat jadi top 10 blogger ...samada mampu atau tidak i,itu semuanya bermula daripada bawah,,,


              semangat aq untuk tulis lagi banyak blog mken kuat bila tengok kak elia berjaya hanya dengan menulis blog sahaja....mungken ada yang sangka kak elia punye blog popular bila ad cter dia dgan abg apexs....smue tekaan tu salah lah...law korang ikot blog elia daripada awal mesti korang tawu die brmula daripada mana...bukan semuanya pasal abg apex,,,,melalui dugaan ini lah kak elia ada semangat untuk lebih tabah dan berjaya dengan fitnah yang dilemparkan oleh orang rmai....stiap manusia pernah melakukan kesalahan ,,,so toksah lah kita nak menyalahkan serta menghukum kesalahan orang lain...jangan menangguk di air yang keruh sahaja,,,setiap yang berlaku ad hikmahnyer,,,,,




                so inilah entri fasal aq yang da mule nak berblogging banyakkk-banyakkk...biarr duit masyuuuukkkk...ha3(gelak jahat)






             ~THE END PART 5~



TO BE CONTINUED.....................

Monday, December 19, 2011

kemenangan terakhir MUSIM 2011

                               ~PART 4~

                 haiiii  ,assalammualikum and selamat sejahtera kepada blogger yang baca entri kali ini...da 2 hari tak update sebab bizi sikit...ok lah tanpa membuang masa lagi,hari ini saya nak sampaikan satu berita baik kat pembaca blog ini...ini merupakan sambungan daripada blog yang end part 3 hari tu ...


                hari ini pasukan skuad harimau muda A atau pun skuad negara ,hari ini telah meraih kejayaan yang amat membanggakan apabila mereka telah memenangi perlawanan persahabatan menentang central coast mariners sebanyak 4 jaringan berbalas 1 ...walawpun ianya merupakan perlawanan persahabatan tetapi keputusan sebegini lah yang amat diperlukan bagi meningkatkan mutu sukan negara...


              tambahan lagi penjaring gol terbanyak pada aksi kali ini ialah wan zack haikal yan telah menjaringkan sebanyak 2 gol .,hazwan bakri 1 gol dan thamil arasu 1 gol....kemenangan ini merupakan petanda baik bagi skuad negara untuk maju ke hadapan bagi mnhadapi kelayakan olimpik 2012 pusingan kedua dan liga S pada musim depan....



          sepanjang mereka berguru di bumi australia ini sangat membantu skuad negara dalam meningkatkan prestasi para pemain...ucapan tahniah dan pujian juga harus diberikan kepada jurulatih ong kim swee yang bijak  mengatur strategi permainan yang baik dan sistematikkk....hasil daripada perlawanan ini jelaslah bahawa 50 peratus menunjukkan para pemain mampu dan bersedia bagi menghadapi perlawanan2 pada  musim depan seperti piala AFC,liga S ,DAN  kelayakan olimpik di london....



             kerana tiada yang mustahil dalam arena bola sepakkkk......majulah sukan untuk negara....nadi sukan malaysiaaaa!!!!!



                ~THE END PART 4~

Friday, December 16, 2011

                             
                       KEBOSANAN +KEBUNTUAN???


               SEmakin hari semakin bosan untuk duduk di rumah sendirian....peperiksaan spm baru sahaja tamat ..pada mulanya hati ini tidak sabar untuk menamatkan waktu persekolahan tetapi apabila sudah pun tamat ,hari-hari yang mendatang sangat bosan....Apakah hanya sementara sahaja perasaan bosan+kebuntuan ini....



               semua rakan yang lain fatimatuzzahrah ,alia,are da dan shafidah semua sibuk untuk bekerja....aku hanya duduk di rumah sementara menunggu keputusan spm yang bakal diumumkan tidak lama lagi...hatiku serba salah samaada mahu bekerja atau hanya duduk di rumah...hatiku semakin resah menjalani hari-hari yang mendatang ...aku memikirkan adakah berbaloi aku hanya duduk di rumah dan menjaga rumah sahaja.....



               kadangkala hari yang aku lalui semakin sukar dan payah untuk di lalui dengan perasaan yang berbaurkan kegelisahan dan kebosanan....sana sini aku melihat remaja yang lain bersuka ria seperti bershopping bersama rakan ...inikan aku yang hanya sekadar goyang kaki duduk di rumah....sampi bilakah ianya akan berterusan?



    walaw bagaimanapun aku tetap bersyukur memiliki keluarga yang boleh membuatkan hari-hari aku indah...kerana dengan adanya mereka selepas ini aku tidak lagi akan bosan....




     pRePaReD bY:NOR FAZIRA

Thursday, December 15, 2011

KISAH KHAIRUL FAHMI CHE MAT



                             
   ~KeKaSIh KhAiRuL FaHmI Che mAt????~





                      adakah ini gadis yang merupakan kekasih baru khairul fahmi che mat setelah putus tunang dengan aimie harmelia??cepat betol pnjaga gawang gol malaysia ini mncari pengganti aimie...sejauh mana hubunga mereka saya pon tak tahu tapi apa2 pon kita doakan jelah apa yang terbaek untuk diri mereka berdua....betol ke khairul fahmi che mat a.k.a apex nak jadikan perempuan ini sebagai teman hidup dirinya daan jurang umur yang jauh ....



                       gadis ini dikaitkan punva putusnya tunang apex dgan aimie...namanya yang digelar dahlia teck ini berasal dari kampung yang sama dengan apex iaitu kota bahru ,kelantan...anak kelahiran kelantan ini mnyatakan bahawa dia sudah lama berkenalan dengan apex..apex juga mngatakan sebelum ini bahawa dia dan dahlia teck hnya sebagai seorang abang dan adik?tapi mngapa smasa perbualan k.fahmi che mat dan rdio era dimana apex mngatakan kekasihnya ialah dahlia teck?dahlia teck ini berumur 18 tahun dan bekerja sebagai model?persoalan mnjadi tnda tnya sejak hadirnya gadis ini yang semakin mncetuskan kontroversi panas bersama apex....





                            sejauh mana pon kebenaran pasti akan terjawab nanti..walu ap2 pon semua pihak haruslah jangan menuding jari kepada sesustu pihak sahaja....segala perkembangan terbaru akan diinformasikan secepat mungken...lelaki yang berada di sebelah shila amza ini mrupakan rakan karib apex,...khabarnya dia juga yang memperketemukan apex dan aimie harmelia suatu ketika dulu...nantikan part yang seterusnya ya....watch out!!!





                                          ~THE END PART 3~

cinta luar biasa


                                 ~JANGAN SEDIH~

                     
ku telah berusaha sedarkanmu bahwa hayalah diriku yang paling mncintaimu sampai nanti....tapi x pernah kamu mngerti ,tetap kamu ingin ptos untuk lebih memilihnya daripada kamu memilihku selama hidupmu...





                       jangan sedih bila aq nanti...dapatkan kekasih yang lain ..yang lbey smpurna dibanding kamu yang pasti kulupa....sungguh kamu pasti mnyesali ketulusan mn saat ini tuk mninggalkanku ,mlepaskanmu yang x mungken lagi kembali...






jatuh dan bangun

                                 inilah keputusan yang aku janji kat korang nak kongsikan....buat pengetahuan smue pmbace blogger ,skuad harimau muda A telah tewas di tangan central coast mariners 1-0....menurut jurulatih ong kim swee ,beliau telah menurunkan pemain utama berbanding perlawanan semalam yang hanya menurunkan pemain2 yang jarang diturunkan sebelum ini....khabarnya mengatakan pihak lawan telah menurunkan pemain utama mereka pada perlawanan kali ini ...ekoran daripada perlawanan sydney fc yang hnya menurunkan pemain simpanan mereka....onh kim swee tidak mempedulikan tentang siapa pemain yang diturunkan asalkan ianya dapat membantu skuad negara menguji ketahanan mentaliti dan fizikal mereka seterusnya bagi mnghadapi persediaan pusingan kedua kelayakan olimpik 2012 di london nanti..




                                  rasanya semua orang dah mengenali pemain yang pernah mnyertai negeri sembilan ini kan...pemain ini diberi pujian oleh jurulatih pasukan lawan...biarpun tewas di tangan pasukan lawan,namun aksi dan kelincahan fakri saarani amat membnggakan ekoran daripada perlawanan semalam...



                                 ini pula merupakan antara kesebelasan utama yang diturunkan oleh kim swee mngikut prestasi perlawanan sebelum ini...antaranya ialah pnjaga gawang terbaik ,khairul fahmi che mat,mahali jasuli.muslim ahmad,fadhli shas,zubir azmi,wan zack haikal,thamil arasu ,fandi othman,k .gurusamy,izzaq faris ramlan dan mohd hazwan bakri....



                          kekalahan mereka bukanlah suatu kekalahan yang kekal selamanya ...segala yg berlaku dan kejayaan yang cemerlang bermula daripada jatuh dan bangun bersama2 untuk memperbaiki semangat dan mental serta fizikal yang mantap untuk meraih kejayaan yang amat cemerlang seantaro dunia..dan asia ..



                                     harapan saya ialah semoga skuad negara mampu menandingi pasukan lawan dengan semangat yang tidak pernah luntur dan semangat berpasukan yang kental supaya nama malaysia menjadi sebutan oleh negara luar...bersama2 lah kita mendoakan kejayaan mereka bukannya hnya memburukkan lagi nama2 pemain negara dengan tuduhan yang tidak berasas tanpa bukti yang kukuh...tetapi hnya untuk mnjatuhkan nama baik pemain serta jurulatih skuad negara yang mbantu mngharumkan nama negara...perlawanan mnentang newcastle jets akan mnyusul nanyi pada 19 disember nanti...so nantikan blog yang seterusnya  untuk mngetahui perkembangan terkini keputusan dan laporan terkini...tungguuu......

                             ~THE END PART 2~

Tuesday, December 13, 2011

                             
                             tahniah buat pasukan  harimu muda yang telah dapat menewaskan pasukan sydney fc 3-0...kejayaan nie amat membanggekan....walawcmne pon mreka prlu brsedia dalam mnghadapi prlawanan persahabatan dengan central coast mariners pada ari esok.....sebenarnya mreka menentang pasukan lawan pada hari khamis tetapi pasukan lawan mmpunyai jadual yang amat padat so jurulatih pasukan harimau muda A ong kim swee harus menerima dan akur dengan kputusan tersebut katanya ,,,






                                    
                                      kemenangan yang dicapai juga daripada kesungguhan penjaga gol terbaik skuad harimu muda iaitu,khairul fahmi che mat yang mempamerkan aksi yang  baek....kelincaha.ketangkasan serta kecekapannya amat mmbanggekan kter sbgai rkyat malaysia......






                        






                                          anak kelahiran kelantan ini sememangnya mnjadi idola semue rkyat malaysia...namun kontroversi yang panas di luar padang amat mngecewakan dirinya yang baru sahajA Menempah nama dalam industri bola sepak di negara kita....kontroversi yang mnghimpit dirinya amat myukarkan perjalanan karier nya yang sedang membantu skuad negara mncapai kejayaan....








               marilah kita bersama2 mnyokong khirul fahmi che mat yang merayu untuk mncampuradukkan perjalanan kariernya dengan urusan peribadinya .....anak muda yang berusia 23 tahun nie amat diperlukan bagi mengharumkan nama negara di persada dunia,,,,....sekiannn....mari kita mngucapkan takziah juga dan al fatihah kepada seluruh ahli keluarga kerana khilangan adik yang tersayang iaitu arwah amirrul izzat bin che mat...semoga arwah ditempatkan dlam kalangan rang beriman...adeqnya mnhidap pnyakit demam denggi dan demam panas....semoge tabah dalam mnjalani hari2 yang mendatang.....aminnn....al-fatihah....

cinta terindah

                
                                       
                                        ya allah sesungguhnya aq amat sayangkan dirinya ...mngapa dahulu aku meninggalknnya sedangkan dia satu2nya lelaki yang amat aq sayang sepenuh hati..aq terlalu banyak menghukum dirinya yang tidak bersalah...aq tlampau trburu2 dalam membuat kputusan yg sememangnya salah...
                         

                                            ya allah lindungi dirinya walaupun aq tiada di sisinya ya allah...berikan lah dia jalaan yang trbaik untuk mnjalani hari2 yang bakal dia tempuh...kurniakan lah dia seorang perempuan yang boleh mnjaganya dengan baik....janganlah dia disakiti lagi lagi sepertimana aq mnyakiti dirinya
                                      

                                                ya allah aq mahukan yg trbaek untuk dirinya ...janganlah kau memberikan ksulitan kepada dirinya krana aq tahu dia takkan kuat mnjalani smue itu dgan sndirinya...andainya aq ada di sampingnya dan sentiasa menempoh suka dan duka brsama sekali lagi...alangkah indahmya jika dunia berputar balik ke masa dulu,saat indah aq brsamanya akan ku penuhi dengan kenangan indah bersama..





                                         ya allah apakah tiada sinar antara aku dan dia lagi ....apakah sinaran dan peluang itu hnya akan lnyap dan hnya menjadi kenangan manis antara kami...sekiranya itu yang ko tntukan ya allah aq redha dengan ketentuan mu ya allah...kerana setiap jodoh dan pertemuan .hidop dan mati telah ditentukan olehmu ya rabb......terima kasih ya allah.......

Friday, December 9, 2011

                                                har,,,,nilah kejayaan yang merupakan paling bermakna pada tahun 2011 .....memang indah cecangat...da 2 ary aq x update blog coz aku nie dmam...tapi ari ini baru ada kekuatan dan semangat nak tulis blog balik.....aq nak kongsi nan korang smua n pmbaca blog smue gambar majlis anugerah shakam yang berlangsung ari ini kol 3 petang tadi tapi gambar ue belom dapat2 lagi la ....tapi aq akan kongsi nan korang bler da dapat nanti ye,....buat pengetahuan korang sume tadi khairul fahmi che mat atau dikenali nan panggilan apex nie diberi pujian daripada menteri sukan negara....wahhhh...pujian tue amat mbanggakan...sehinggakan beliau berkata yang pemain bola sepak indonesia gerun kat khairul fahmi che mat nie....aku rasa sampai sini dulu lah aq cter at smue pmbaca blog nie...aq akan continue nanti bler ada perkembangan terbaru......

Tuesday, December 6, 2011

                                               har inilah lelaki yg aq suke ,,,ha3....name dyer khairul fahmi che mat
umo 22 tahon,pna sekolah at sek sukan bandar penawar johor n bukit jalil......dga cter dyer ad fair nan dahlia teck,,,btol kew?arap2 x btol r.....coz dyer aq punyer,,,,mne la twu an aq dapat dyer........dyer bru jgk ptos tunang nan aimie...aq x penah miss pon pcl apex niew,,,,dyer lahir at kota bahru kelantan.....bru2 nie adeq dyer mninggal dunia....demam denggi bru umo 16 tahonnnn.....sedekahkn al fatihah at kuarge apex.....n takziah ....hope sabar ye..................

my favourite




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

There was an error in this gadget

just 4 hoore2

There was an error in this gadget